Hewlett Packard in Amerikaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Hewlett Packard

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Hewlett Packard tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 0,53 cent per aandeel. Hewlett Packard 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,41 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een dividendrendement van circa 1,68 procent op.

Koershistorie Hewlett Packard

Hewlettpackard

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 47,57 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 103,36 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2016

Omzethewlettpackard

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,81 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,61 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,65.

Laatste koersdoelen rond de 14 dollar

Het aandeel Hewlett Packard wordt door 4 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 14,33 dollar. Dit is circa 8 procent minder dan de huidige beurskoers van 15,53 dollar.

De laatste 3 adviezen voor hardwaresector zijn afkomstig van RBC Capital Markets (houden, 15,00 dollar), Barclays (houden, 13,00 dollar) en JP Morgan (houden, zonder koersdoel).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hewlett Packard 's marktkapitalisatie 28,02 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 15,53 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.