Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Hewlett Packard, fors dividend

Morgen zal het Amerikaanse Hewlett Packard haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over 2020 verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de gepolste analisten uit op 56,07 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 58,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Hewlett Packard Laserjet ©

HP
HP


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3,12 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,19 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 9,34 te liggen.

Fors dividend Hewlett Packard

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 71 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,47 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwaresector ligt op een nihile 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 10 december een interim-dividend van 18 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 31,91 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 6 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 24 dollar.

Historische koersen Hewlett Packard

financiële analyse hewlettpackard

Klikt u hier voor dividend aandeel Hewlett Packard. Het aandeel sloot vrijdag op 20,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.