HP koopt gaming-randapparatuur HyperX

 • Hewlett Packard (NYSE: HPQ) verwerft de gaming-randapparatuur van HyperX van Kingston Technology Company voor $ 425 miljoen. Kingston zal de DRAM-, flash- en SSD-producten verkopen.
 • Tot de randapparatuur voor games behoren headsets, toetsenborden, muizen, muismatten, USB-microfoons en consoleaccessoires.
 • "HyperX is een leider op het gebied van randapparatuur waarvan de technologie wordt vertrouwd door gamers over de hele wereld en we zijn verheugd om hun uitstekende team te verwelkomen in de HP-familie", zegt Hewlett Packard CEO Enrique Lores, President. “We blijven ons leiderschap in Personal Systems versterken door computerervaringen te moderniseren en uit te breiden naar waardevolle aangrenzende gebieden. We zien aanzienlijke kansen in de grote en groeiende markt voor randapparatuur en de toevoeging van HyperX aan ons portfolio zal nieuwe bronnen van innovatie en groei voor ons bedrijf stimuleren."
 • Hewlett Packard verwacht dat de overname zal bijdragen op een niet-GAAP-basis in het eerste volledige jaar na de afronding, wat zou moeten gebeuren in kalender Q2.

  Fundamentals Hewlett Packard

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Palo Alto op 60.12 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 56.64 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Hewlett Packard kantoor Amsterdam ©

  HP
  HP


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3.99 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.17 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9.14.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 79 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 2.73 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de hardwaresector ligt op een nihile 0.6 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 42.24 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 44 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 30 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Hewlett Packard

  koersgrafieken hewlettpackard

  Klikt u hier voor dividend aandeel Hewlett Packard. Het aandeel staat om 22.10 2.11 procent hoger op 28.97 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.