Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Deutsche Telekom

Fors dividend Deutsche Telekom

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Deutsche Telekom nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,6 cent verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4,12 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een tevens aantrekkelijke 2,63 procent.

Morgen komt het Duitse bedrijf Deutsche Telekom met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 72,09 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 69,23 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Telekom in beeld plus taxaties 2016

stock

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 4,22 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 91 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 16.

Laatste koersdoelen rond de 19 euro

Het aandeel Deutsche Telekom wordt door 27 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 21,18 euro. Dit is circa 46 procent meer dan de huidige beurskoers van 14,56 euro.

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van UBS (kopen, 18,20 euro), Goldman Sachs (kopen, 18,30 euro) en Exane BNP Paribas (kopen, 19,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Deutsche Telekom's marktkapitalisatie 66,8 miljard euro.

Om 11.02 staat het aandeel 1,03 procent lager op 14,56 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.