Deutsche Telekom nadert verkoop van Nederlandse unit van €5 miljard

 • Deze week zou een aankondiging kunnen komen dat Deutsche Telekom (OTCQX:DTEGF, OTCQX:DTEGY) zijn T-Mobile Netherlands-eenheid zal verkopen in een deal die € 5 miljard ($ 5,9 miljard) kan opleveren, meldt Bloomberg.
 • Een consortium dat wordt ondersteund door Warburg Pincus en Apax Partners wordt volgens het rapport als een sterke kanshebber beschouwd, dat zegt dat de verkoop ook belangstelling heeft gewekt van Apollo Group Global Management en India's Reliance Industries.
 • Deutsche Telekom overwoog een verkoop van de Nederlandse eenheid in 2015 alvorens te besluiten het bedrijf te behouden. en in 2019 fuseerde het met de activiteiten van Tele2 in Nederland om een van de grootste lokale carriers te creëren.

  De omzet van het concern uit Bonn over dit jaar komt uit op 106.85 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 101 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Deutsche Telekom in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Deutsche Telekom Utrecht Papendorp ©

  Deutsche Telekom
  Deutsche Telekom


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.36 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1.13 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 15.35.

  Fors dividend Deutsche Telekom

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 61 cent. Deutsche Telekom 's dividendrendement komt dus op 3.52 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 5.9 procent op.

  Recente koersdoelen rond de 25 euro

  Barclays , Sanford C. Bernstein & Co en Kepler Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 82.25 miljard euro. 17

  Het aandeel sloot vrijdag op 17.34 euro.

  Historische koersen Deutsche Telekom

  historische koersen deutschetelekom

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.