Aegon dit jaar slechtste AEX-aandeel, ArcelorMittal de beste

Het aandeel Aegon is dit jaar het slechtste aandeel van de AEX -index. Het aandeel van de Haagse verzekeraar koerst dit jaar ruim 27 procent lager en noteert hiermee rond haar laagste niveau's in haar historie. Het gemiddelde AEX -aandeel staat dit jaar ruim 6 procent in de plus. AEX -winnaars zijn vooral ArcelorMittal, DSM en Wolters Kluwer .

Beurshistorie aandeel Aegon

Aegonbeurskoers

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 21,73 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 34,96 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2016

Aegonomzet

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,06 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 58 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6,22 te liggen.

Fors dividend Aegon

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,26 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 7,2 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de verzekeraars ligt op een prima 2,75 procent.

Laatste koersdoelen rond de 4 euro

Het aandeel Aegon wordt door 25 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 5,07 euro. Dit is circa 38 procent meer dan de huidige beurskoers van 3,61 euro.

Exane BNP Paribas, UBS en ING gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's marktkapitalisatie 7,58 miljard euro.

Om 15.10 staat het aandeel 0,75 procent hoger op 3,61 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.