Aandeel Aegon aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Aegon

Beleggers in het aandeel Aegon kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Aegon nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 30 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 6.91 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de verzekeraars ligt op een prima 3.13 procent.

Dividendrendementen Aegon

Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 14.43 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern -10489 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.17 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 64 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6.78 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 171 euro

De laatste 3 adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van Jefferies & Co., HSBC en UBS .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 8.82 miljard euro.

Om 16.07 stond het aandeel 1.84 procent hoger op 4.34 euro.

Historische koersen aandeel Aegon

aandelenkoers aegon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.