Omzet Walt Disney op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen presenteert het Amerikaanse bedrijf Walt Disney haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 56,3 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 52,47 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Walt Disney in beeld plus taxaties 2016

Waltdisney

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 9,59 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,81 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,49 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 dollar. Walt Disney 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de entertainmentsector ligt op een summiere 0,91 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 109 dollar

Het aandeel Walt Disney wordt door 5 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 114 dollar. Dit is circa 19 procent meer dan de huidige beurskoers van 95,83 dollar. Brean Capital, Goldman Sachs en ER Capital gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Walt Disney 's marktkapitalisatie 153,33 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 95,83 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.