Walt Disney op recordjacht aldus analisten

Morgen presenteert het Amerikaanse Walt Disney haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 92.09 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 88.9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Walt Disney in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Walt Disney reclamefilm Denemarken ©

Walt Disney
Walt Disney


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 7.89 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4.28 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 22.58 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 73 cent. Walt Disney 's dividendrendement komt neer op 0.76 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de entertainmentbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.17 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 172.13 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 96.65 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Walt Disney

beurskoersen waltdisney

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.