Morgan Stanley verhoogt koersdoel Walt Disney

De analisten van Morgan Stanley verhoogden vandaag hun koersdoel voor Walt Disney van 135 dollar naar 160 dollar. Het kopenadvies werd herhaald. Vanavond komt het entertainmentbedrijf met haar resultaten over het vierde kwartaal. De verhoging van het koersdoel leunt deels op het feit of er een succesvol vaccin komt zo lezen we op The Street.

Enorme groei bij online

Naast de diverse grote publieke parken heeft Walt Disney natuurlijk nog tal van andere inkomsten. Dit zijn natuurlijk de films maar ook de streamingdienst Disney+. Voor de komende jaren verwachten de analisten van Morgan Stanley een gigantische groei van Disney+. Eind dit jaar zouden er al 110 miljoen gebruikers kunnen zijn en per 2025 zelfs 230 miljoen. Over die periode zou de omzet uit de online zelfs kunnen verdrievoudigen naar 30 miljard dollar zo verwachten de analisten.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 15,79 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 10,92 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5,66 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 9,11 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 58,92.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 65 cent. Nvidia 's dividendrendement komt neer op 0,12 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 0,32 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 27 november een interimdividend van 17 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 325,25 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 158 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 181 en de 589 dollar.

Om 17.10 stond het aandeel 1,92 procent hoger op 536,72 dollar.

Historische beurskoersen Nvidia

fundamantele data nvidia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.