Barclays wil duidelijkheid van GM over koers

Barclays vraagt zich hardop af of General Motors gezien moet worden als een groeiaandeel of een aandeel dat meer geschikt is voor dividendbeleggers. Volgens de Britse zakenbank heeft niet alleen de Amerikaanse autofabrikant zelf namelijk te maken met een imagoprobleem, maar ook zijn aandeel en moet daarom gekozen worden voor een duidelijke koers.

Barclays worstelt met het feit dat General Motors (GM) zo divers is in zijn activiteiten. Zo is het Amerikaanse bedrijf een producent van auto’s voor de massa, maar heeft het tegelijkertijd ook zware trucks en luxe automerken in zijn portfolio. Volgens de Britse zakenbank heeft GM mede daarom een imagoprobleem, wat ook geldt voor zijn aandeel.

De analisten wijzen voor het imagoprobleem op de robuuste winstgroei aan de ene kant en aan de andere kant het relatief hoge dividendrendement van 4,7%. Barclays trekt de conclusie dat veel beleggers momenteel voor beide categorieën interessantere alternatieven zien. Zo biedt Tesla Motors een beter groeipotentieel, terwijl Ford Motor Company een stabielere omzetverwachting biedt met een daarbij goed dividendrendement van 4,3%.

Barclays zou daarom graag zien dat GM zich zou gaan focussen op het overtuigen van beleggers dat het zijn dividend onder alle omstandigheden op een stabiel niveau zal houden, in plaats van een groeiverhaal te presenteren zoals in de afgelopen kwartalen werd gedaan. Dit biedt beleggers namelijk meer vertrouwen en houvast voor de langere termijn. Barclays hanteert voor GM een ‘equal-weight’ advies

Koersspurt

De koers van het aandeel heeft de afgelopen maand een behoorlijke koersspurt gemaakt van 27,51 dollar naar 32,10 dollar. Op jaarbasis staat de koers mede daardoor 8,6% hoger, maar ten opzichte van begin dit jaar is er een koersverlies van 5,4%. De huidige koers-winstverhouding bedraagt 5,4.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.