GM roept 69.000 Chevrolet Bolt EV's terug

  • General Motors (GM) maakte vrijdag bekend dat het 69.000 elektrische voertuigen van Chevrolet Bolt terugroept vanwege brandgevaar.
  • De Bolt EV-modellen werden in november al teruggeroepen voor een soortgelijk probleem, maar zelfs na de reparatie zijn er twee nieuwe branden gemeld.
  • GM en National Highway Traffic Safety Administration dringen er bij Bolt-eigenaren op aan hun voertuigen buiten hun huis te parkeren en het laadniveau boven de 70 mijl te houden totdat GM de batterijmodules van de auto's vervangt.
  • 'De vraag is of GM de technologische capaciteit heeft om defecte batterijen op te sporen en te identificeren. Als dat niet het geval is, moeten ze mogelijk de totale batterijen vervangen, wat kostbaar zal zijn, zoals Hyundai deed", aldus de Zuid-Koreaanse batterij-expert Park Chul-wan.
  • Ford Motor Company moest vorige week 851.000 auto's en vrachtwagens terugroepen vanwege defecte onderdelen.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Detroit volgens de analisten uit op 135.82 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 122.49 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    GM Rotterdam Opel garage ©

    GM
    GM


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.32 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6.56 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 8.3.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 44 cent. General Motors 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.81 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.83 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 76.22 miljard dollar. 105

    Historische koersen General Motors 2007-2021

    historische koersen generalmotors

    Het aandeel sloot donderdag op 54.44 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.