GM zegt dat het naar Noord-Amerika kijkt voor halfgeleiders om chiptekorten te verminderen

 • General Motors (NYSE:GM) zoekt dichter bij huis naar manieren om een ??jarenlang probleem in de toeleveringsketen te bestrijden dat de levering van halfgeleiders die in auto's worden gebruikt, heeft beïnvloed.
 • Tijdens de investeringsconferentie van Barclay vorige week zei GM-president Mark Reuss dat de autofabrikant uit Detroit op zoek is naar chipontwerpen die in Noord-Amerika zijn gebouwd om meer en betere toegang tot microcontrollers en andere auto-chipsets te krijgen. Volgens Reuters zei Reuss dat GM zal samenwerken met leverancierspartners Qualcomm (NASDAQ:QCOM), ST Micro (NYSE: STMicroelectronics ), Renesas (OTCPK:RNECF), NXP (NASDAQ:NXPI), On Semiconductor (NASDAQ:ON), Infineon en Taiwan Semiconductor (NYSE:TSM) over drie nieuwe microcontrollerontwerpen die het aantal chips dat in toekomstige GM-voertuigen (GM) wordt gebruikt, met 95% zullen verminderen.
 • Reuss zei dat de meeste investeringen van GM (GM) in microcontrollers "naar de VS en Canada zullen vloeien" en dat het bedrijf zijn behoefte aan halfgeleiders "meer dan verdubbelt in de komende jaren".
 • Verschillende andere chipmakers, waaronder Intel (NASDAQ:INTC) en Nvidia (NASDAQ:NVDA) hebben van de auto-industrie een belangrijk doelwit gemaakt voor toekomstige groei. Eerder deze week gaf Qualcomm (QCOM) een optimistische zakelijke vooruitzichten, omdat het details gaf van een diversificatiestrategie die een nieuwe deal omvat om zijn Snapdragon-chips aan BMW te leveren voor zijn volgende generatie geautomatiseerde rijsystemen.

  De omzet van het bedrijf uit Detroit over dit jaar komt uit op 128.6 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 122.49 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  GM Rotterdam Opel garage ©

  GM
  GM


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9.74 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.65 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9.29 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 38 cent. General Motors 's dividendrendement is dus 0.61 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een aantrekkelijke 2.78 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 86.52 miljard dollar. 44

  Het aandeel sloot vrijdag op 61.8 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel General Motors

  historische koersen generalmotors

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.