GM's Cruise neemt (autonoomrijdbedrijf) Voyage over

GM breidt verder uit met autonoom rijden

 • De Cruise-eenheid van General Motors heeft de zelfrijdende startup Voyage gekocht voor een niet nader genoemd bedrag.
 • De engineering- en softwarecapaciteiten van Cruise zullen naar verwachting worden gecombineerd met Voyage's beoogde markten van pensioengemeenschappen en universiteitscampussen.
 • 'De zelfrijdende industrie consolideert en de leiders van een markt met een biljoen dollar zijn bijna in opkomst. Na de afgelopen vijf jaar nauw betrokken te zijn geweest bij de AV-industrie, kan ik met zekerheid zeggen dat Cruise - met zijn geavanceerde zelfrijdende technologie, unieke samenwerkingsverbanden met autofabrikanten en een volledig elektrische, speciaal gebouwde auto zonder menselijke controle - staat klaar om de duidelijke leider te worden, 'schrijft Oliver Cameron International van Voyage.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Detroit volgens de analisten uit op 139.7 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 122.49 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  GM Opel Rotterdam ©

  GM
  GM


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.63 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van General Motors 's resultaat per aandeel op een winst van 5.18 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11.55.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 73 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1.22 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een summiere 1.36 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 83.75 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 235 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 62 dollar.

  Historische koersen aandeel General Motors

  historische koersen generalmotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel General Motors. Het aandeel staat om 21.10 0.93 procent hoger op 59.82 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.

  "