Rio Tinto bij hoogste dividendaandelen in Engeland

Fors dividend Rio Tinto

Beleggers in het aandeel Rio Tinto kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Rio Tinto tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 280 GBp verwacht. Rio Tinto's dividendrendement komt hiermee uit op 7,15 procent. Het doorsnee dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een aantrekkelijke 1,66 procent.

Dividendrendementen Rio Tinto

De omzet van Rio Tinto over dit jaar komt uit op 40,69 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 33,78 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 8,67 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 488 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8,03.

Laatste taxaties rond de 4333 GBp

Macquarie Research, JP Morgan en Morgan Stanley gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Rio Tinto's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5384,2 miljard GBp.

Om 9.59 staat het aandeel 0,15 procent hoger op 3918,5 GBp.

Historische koersen aandeel Rio Tinto

aandelenanalyse riotinto

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.