Rio Tinto start ijzerertsleveringen van $ 3B Australië mijnbouwproject

 • Rio Tinto (NYSE:RIO) zei woensdag dat het het eerste erts leverde van de Gudai-Darri ijzerertsmijn van $ 3,1 miljard in West-Australië, waarmee het zijn eerste greenfield-mijn in de Pilbara in meer dan tien jaar online bracht.
 • Rio (RIO) is van plan om de productie van de mijn in de rest van dit jaar op te voeren, waarbij de volledige capaciteit in 2023 wordt verwacht.
 • Met een verwachte levensduur van meer dan 40 jaar en een capaciteit van 43 miljoen ton/jaar zal Gudai-Darri de toekomstige productie van het Pilbara Blend-product van het bedrijf ondersteunen, aldus Simon Trott, CEO van Rio Tinto (RIO) Iron Ore.
 • sRio (RIO) handhaafde de richtlijnen voor het hele jaar voor ijzerertszendingen van 320 miljoen tot 335 miljoen ton, onderhevig aan risico's rond het opstarten van nieuwe mijnen, het weer en het beheer van cultureel erfgoed.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 54.5 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 63.5 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2022

  financiële analyse

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 14.04 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 875 GBp verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.16 te liggen.

  Fors dividend Rio Tinto

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 544 GBp. Het dividendrendement van Rio Tinto ligt hiermee op 10.1 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 0.12 procent op.

  Laatste analistentaxaties rond de 5667 GBp

  De meest recente adviezen voor het mijnbouwbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Credit Suisse en Deutsche Bank .

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6717.07 miljard GBp. 28

  Het aandeel staat om 15.18 0.09 procent hoger op 5387 GBp.

  Historische beurskoersen Rio Tinto

  financiële analyse riotinto

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.