Rio Tinto en Komatsu werken samen aan emissievrije transportoplossingen voor mijnbouw

  • Rio Tinto (NYSE:RIO) en Komatsu werken samen om de ontwikkeling en implementatie van emissievrije mijnbouwoplossingen, waaronder vrachtwagens, te versnellen.
  • In het kader van de samenwerking zal Rio Tinto een pre-productieproef uitvoeren van de nieuwe apparatuur op een locatie in Rio Tinto en heeft het de optie om enkele van de eerste trucks van Komatsu te kopen zodra ze commercieel levensvatbaar zijn.
  • Rio Tinto is een van de eerste bedrijven die toetreedt tot Komatsu's onlangs gelanceerde Greenhouse Gas (GHG) Alliance, die als eerste doel heeft Komatsu's machtsonafhankelijke vrachtwagenconcept te bevorderen voor een transportvoertuig dat op verschillende energiebronnen kan rijden, waaronder batterij en waterstof.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 66.71 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 44.61 miljard GBp bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2021

    financiële analyse

    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 24.46 miljard GBp. Over dit jaar ligt de consensus van Rio Tinto 's resultaat per aandeel op een winst van 1481 GBp. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 3.81.

    Fors dividend Rio Tinto

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1123 GBp. Rio Tinto 's dividendrendement komt hiermee uit op 19.88 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 0.81 procent op.

    Laatste taxaties rond de 6893 GBp

    Barclays , Goldman Sachs en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 7062.07 miljard GBp. 35

    Historische koersen Rio Tinto voorbije 10 jaar

    financiële analyse riotinto

    Om 16.06 staat het aandeel 2.6 procent lager op 5650 GBp.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.