McDonald's streeft naar netto nulemissie in 2050

 • McDonald's (MCD) heeft een nieuw doel gesteld om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 tot nul terug te brengen. Op middellange termijn wil de fastfoodketen de totale uitstoot met ongeveer een derde verlagen voor zowel zijn leveranciers als zijn bijna 40.000 door het bedrijf gerunde/franchiserestaurants over de hele wereld tegen 2030.
 • "We proberen een signaal te geven aan onze partners, onze investeerders, onze leveranciers, andere merken in de wereldwijde gemeenschap, aan beleidsmakers, dat we die visie voor 2050 delen", merkt McDonald's Chief Sustainability Officer Jenny op. McColloch.
 • Vorige week kwam een gecoördineerde oproep van meer dan 220 grote fondsbeheerders die $30T aan activa vertegenwoordigen naar de CEO's van grote bedrijven over het onderwerp lagere emissies.
 • Analisten merken op dat een gedetailleerd emissiebeleid bedrijven kan helpen institutionele beleggers en ESG-gerichte fondsen aan te trekken.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Chicago volgens de analisten uit op 22.96 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 19.21 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  McDonald's Apeldoorn A1 ©

  McDonalds
  McDonalds


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 6.83 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 9.09 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 27.25.

  De consensus van het dividend ligt op 5.24 dollar per aandeel. McDonald's 's dividendrendement komt dus op 2.12 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de horecasector ligt op een summiere 1.49 procent.

  Laatste taxaties rond de 274 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het horecaconcern zijn afkomstig van Credit Suisse , Barclays en ABN AMRO .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 184.86 miljard dollar. 13

  Het aandeel sloot vrijdag op 247.7 dollar.

  Historische koersen McDonald's 2007-2021

  historische koersen mcdonald's

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.