Omzet Darden Restaurants op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse Darden Restaurants haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 11.57 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 10.49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Darden Restaurants in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1.07 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 8.78 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17.05.

Fors dividend Darden Restaurants

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.25 dollar. Darden Restaurants 's dividendrendement ligt dus op 3.51 procent. Het doorsnee dividendrendement van de horecasector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.06 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.32 dollar uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 18.55 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.32 dollar uit zal gaan keren.

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 149.71 dollar.

Historische beurskoersen Darden Restaurants

beursgrafiek dardenrestaurants

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.