Analisten verwachten over 2020 dalende omzet McDonald's

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 19,16 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 21,08 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2020

aandeel

McDonald's reclame Luik Belgie ©

McDonalds
McDonalds


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4,4 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,88 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 38,4 uit.

De consensus van het dividend ligt op 5,06 dollar per aandeel. McDonald's's dividendrendement is dus 2,24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een magere 0,2 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van McDonald's' nu rond de 173,21 miljard dollar. Het aandeel McDonald's was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel McDonald's 9 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 124 en de 229 dollar.

Historische koersen McDonald's

aandeel mcdonald's

Klikt u hier voor dividend aandeel McDonald's. Het aandeel sloot maandag op 225,8 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.