Orkla in Noorse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Orkla kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Orkla nu één van de hoogste dividendrendementen van de Noorse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 7,65 NOK. Orkla 's dividendrendement is dus 9,29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een magere 1,05 procent.

Historische dividendrendementen Orkla

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 39,27 miljard NOK. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 37,76 miljard NOK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Orkla in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3,88 miljard NOK. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,8 NOK over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 21,67 te liggen.

Orkla 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 83,84 miljard NOK.

Historische beurskoersen aandeel Orkla

financiele analyse orkla

Om 9.34 koerst het aandeel 0,07 procent lager op 82,36 NOK.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.