Royal Caribbean gaat geld ophalen

Cruisebedrijf wil 1 miljard dollar ophalen

Het Amerikaanse cruisebedrijf Royal Caribbean meldde gisteren om voor circa 1 miljard dollar aan aandelen en converteerbare obligaties te gaan ophalen. Door dit nieuws zakte het aandeel ruim 10 procent op 62 dollar. Het bedrijf uit Miami zegt wel meer nieuwe boekingen te hebben maar die liggen nog ver onder het niveau voor de Covid-19-pandemie. Het bedrijf wil voor 500 miljoen aan nieuwe aandelen uitgeven en een dito bedrag aan converteerbare obligaties.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,34 miljard NOK. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 10,95 miljard NOK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Caribbean Cruises in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 3,71 miljard NOK. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 17,54 NOK. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -3,46 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf vermoedelijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,88 cent. Het dividendrendement van Royal Caribbean Cruises ligt hiermee op 1,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een nihile 0,2 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Royal Caribbean Cruises's marktkapitalisatie 12,67 miljard NOK. Het aandeel Royal Caribbean Cruises bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Royal Caribbean Cruises 44 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 135 NOK.

Historische beurskoersen Royal Caribbean Cruises

beurskoers royalcaribbeancruises

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Caribbean Cruises. Het aandeel sloot maandag op 60,61 NOK.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.