Royal Caribbean verlengt de opschorting van sommige afvaarten

  • Royal Caribbean ( RCL ) zegt dat het de opschorting van sommige afvaarten verlengt, inclusief alle afvaarten vanuit de Verenigde Staten tot 30 juni.
  • De cruiseschipexploitant zal zijn afgemeten terugkeer naar de dienst voortzetten met meer afvaarten gepland vanuit verschillende regio's over de hele wereld.
  • Verklaring van de CEO: "Het stijgende aantal Amerikanen dat volledig is ingeënt tegen COVID-19, bovenop de strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die we implementeren onder de begeleiding van het Healthy Sail Panel, stelt ons in staat een veilige omgeving te creëren een cruise. We zijn er sterk van overtuigd dat het door president Biden gestelde doel om de samenleving te heropenen op tijd voor Onafhankelijkheidsdag een realistisch doel is. "
  • Aangenomen wordt dat de CDC eraan werkt om een nieuwe orderdatum voor zeilen uit te geven.

    De omzet van het concern uit Miami over dit jaar komt uit op 2.41 miljard NOK. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 2.21 miljard NOK bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Royal Caribbean Cruises in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 3.37 miljard NOK. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 13.45 NOK over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -6.43 uit.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de horecabedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.42 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 18.07 miljard NOK. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 129 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 99 NOK.

    Historische koersen Royal Caribbean Cruises

    koersdata royalcaribbeancruises

    Het aandeel staat om 17.23 1.91 procent hoger op 86.53 NOK.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.