Williams voltooit Sequent-acquisitie en verbetert LNG-profiel

 • Williams Companies Cos. (NYSE:WMB) verhoogde zijn marketingvoetafdruk voor gaspijpleidingen tot meer dan 8 miljard cf/dag, evenals zijn blootstelling aan de groeiende export van vloeibaar aardgas uit de VS toen het een deal sloot om Sequent Energy Management over te nemen van Southwest Airlines . (NYSE:SO)
 • "De operationele aanwezigheid van Sequent in de VS en Canada geeft Williams Companies een beter perspectief op de aardgasmarkten in Noord-Amerika, wat op zijn beurt de op aardgas gerichte strategie van het bedrijf versterkt", zegt Alan Armstrong, president en CEO van Williams Companies .
 • Volgens S&P Global Platts stond Sequent op nr. 7 onder Noord-Amerikaanse marketeers met 7,1 miljard cf/dag aan verkochte volumes tijdens Q1, een stijging van 3% op jaarbasis.
 • Het rendement van 5,8% van Williams Companies biedt een aantrekkelijke langetermijnkans voor dividendbeleggers.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Tulsa volgens de gepolste analisten uit op 9.35 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 7.72 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Williams Companies Companies in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 1.5 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1.21 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21.12 uit.

  Fors dividend Williams Companies Companies

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.64 dollar. Williams Companies Companies's dividendrendement is dus 6.42 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.08 procent op.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 30.98 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 38 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 28 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Williams Companies Companies

  koersdata williamscompanies

  Het aandeel sloot donderdag op 25.56 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.