BlackRock krijgt goedkeuring om beleggingsfonds in China te runnen

 • BlackRock (NYSE: BLK), 's werelds grootste vermogensbeheerder, krijgt goedkeuring van Chinese regelgevers om een ??onshore beleggingsfondsbedrijf in China te exploiteren.
 • Dat zal BlackRock de eerste wereldwijde vermogensbeheerder maken die een volledig eigen onshore beleggingsfonds runt in de op een na grootste economie ter wereld, nu het land zijn financiële sector openstelt voor buitenlandse bedrijven. China heeft per 1 april 2020 de limieten voor buitenlandse eigendom in zijn beleggingsfondsen en effectensectoren opgeheven onder een Chinees-VS. handelsovereenkomst.
 • "Snelle economische ontwikkeling en vermogensopbouw in de op een na grootste economie ter wereld hebben de groei van de binnenlandse vermogensbeheersector gestimuleerd", zegt Susan Chan, hoofd Azië voor BlackRock . "We willen graag ons steentje bijdragen om beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken, zodat meer Chinese burgers de voordelen van beleggen kunnen ervaren."
 • De China Securities Regulatory Commission heeft BlackRock Fund Management Co. Ltd. goedkeuring om te gaan opereren als een fondsbeheermaatschappij, zei BlackRock in een verklaring.
 • Naast lokale spelers zal BlackRock uiteindelijk te maken krijgen met een keur aan inkomende wereldwijde concurrenten. Fidelity International, Neuberger Berman en Schroders Plc hebben ook een aanvraag ingediend om volledige beleggingsfondsen in China te exploiteren, meldt Reuters.

  De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 18.8 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 16.21 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten BlackRock in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  BlackRock Amsterdam Amstel ©

  BlackRock
  BlackRock


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.72 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 37.24 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 23.66 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 16.19 dollar. BlackRock 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de investeringsbedrijven ligt op een relatief royale 3.39 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 4070 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het investeringsbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en Barclays .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 136.01 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 64 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 529 en de 890 dollar.

  Historische koersen BlackRock

  beurskoers blackrock

  Het aandeel staat om 16.51 0.93 procent lager op 881.01 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.