Adyen Q3: Adyen weet het vertrouwen te herstellen

Bijgaand een quote over de Q3 Business Update van Adyen door eToro’s marktanalist Jean-Paul van Oudheusden

“De beleggersdag van Adyen in San Francisco mondde uit in een touwtrekwedstrijd tussen analisten met een kortetermijnhorizon en het management met een langetermijnvisie. Aan het einde won het management getuige de koerssprong van ongeveer 30% die het aandeel gisteren al maakte in de VS en vandaag in Amsterdam. Op een koers van €900 staat het aandeel Adyen echter nog steeds 40% onder het niveau van voor de desastreus verlopen toelichting bij de halfjaarcijfers in augustus.”

“De kracht in het betoog van Adyen zit in de voortdurende herhaling van het management dat ze beschikken over een superieur product ten opzichte van de concurrentie, waardoor ze niet hoeven mee te gaan in een prijscompetitie. De cijfers over het eerste halfjaar en ook die over het derde kwartaal wijzen in de richting van een terechte claim. De omzet groeide met meer dan 20% sneller dan die van de concurrentie en de winstmarge blijft met 43% op een hoog niveau.”

“Als in 2024 het kostenniveau, veroorzaakt door het aantrekken van veel extra personeel, daalt en de omzet blijft groeien verwacht het management dat de winstmarge weer toeneemt tot boven de 50% in 2026. En wat opviel was dat CFO Ethan Tandowsky de eerder afgeven 65% voor de lange termijn niet introk toen daar expliciet een vraag over kwam. De toekomst zal moeten leren of dat een haalbare kaart is in het uitdagende economische klimaat met hoge rentes waarin consumenten gedwongen worden keuzes te maken in hun bestedingen.”