Fors koersherstel Chevron, herstel oliesector door vaccins

Het aandeel Chevron was deze maand bezig met een opmerkelijk koersherstel. Het aandeel zat sinds juni dit jaar in een forse duikvlucht: de koers zakte van circa 100 dollar naar 70 dollar. In de afgelopen weken spoot het aandeel echter weer hard omhoog tot rond de 90 dollar.

Het optimisme over ook de andere olieaandelen zoals Exxon Mobil en Occidental Petroleum maar ook de luchtvaartaandelen wordt toegeschreven over de op het oog positieve ontwikkelingen van de coronavaccins.

Koers Chevron in 2020

Chevron koers

De omzet van het bedrijf uit San Ramon over dit jaar komt uit op 98,26 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 140,16 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Chevron Texaco Waalwijk ©

Chevron
Chevron


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 306 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 11 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -837,64 uit.

Fors dividend Chevron

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 5,15 dollar. Chevron 's dividendrendement komt dus op 5,59 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een nihile 0,48 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 12 februari een interim-dividend van 1,31 dollar uit zal gaan keren.

Laatste analistentaxaties rond de 3767 dollar

Oppenheimer & Co, Sanford C. Bernstein & Co en Wedbush Morgan Securities gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 175,33 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 18 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 123 dollar.

Historische koersen aandeel Chevron

financiële analyse chevron

Klikt u hier voor dividend aandeel Chevron. Het aandeel sloot vrijdag op 92,14 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.