Extreem hoog dividend aandeel Chevron

Fors dividend Chevron

Beleggers in het aandeel Chevron kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Chevron nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6.04 dollar. Chevron 's dividendrendement komt hiermee uit op 4.1 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 3.43 procent.

Dividendrendementen Chevron

fundamenteel onderzoek

Morgen komt het Amerikaanse Chevron haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 204.17 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2022 toen het concern 235.72 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Chevron olie Siliconvalley ©

Chevron
Chevron


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 24.53 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Chevron 's resultaat per aandeel op een winst van 13.08 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.27 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 284.51 miljard dollar.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 147.43 dollar verhandeld.

Historische aandelenkoersen Chevron

koersgrafieken chevron

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.