Chevron, Bunge stelt 50/50 joint venture voor om hernieuwbare brandstofgrondstoffen te creëren

  • Chevron USA Inc., een dochteronderneming van Chevron Corporation (NYSE:CVX), en Bunge North America, Inc., een dochteronderneming van Bunge Limited (NYSE:BG) hebben een 50/50 joint venture voorgesteld om aan de groeiende vraag naar hernieuwbare brandstoffen en om grondstoffen met een lagere koolstofintensiteit te ontwikkelen.
  • Bij het vormen van een joint venture wordt verwacht dat Bunge zijn sojabonenverwerkingsfaciliteiten in Destrehan, Louisiana, en Cairo, Illinois zal bijdragen, en Chevron zal naar verwachting ongeveer $ 600 miljoen in contanten bijdragen.
  • De joint venture zal de gecombineerde capaciteit van de faciliteiten tegen eind 2024 ongeveer verdubbelen van 7.000 ton per dag.
  • "Als 's werelds grootste oliezaadverwerker, zijn we verheugd om onze samenwerking met een leider in de energie-industrie uit te breiden om onze deelname aan de ontwikkeling van de volgende generatie hernieuwbare brandstoffen te vergroten. Samen delen we onze toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van koolstof in de energiewaardeketen. Deze relatie met Chevron zou Bunge in staat stellen onze boerenklanten beter van dienst te zijn door in te spelen op de vraag in de groeiende sector van hernieuwbare brandstoffen", aldus Greg Heckman, CEO van Bunge.
  • Mark Nelson, executive vice president van Downstream & Chemicals voor Chevron zei: "De voorgestelde joint venture van Chevron met Bunge positioneert ons om uit te breiden naar de waardeketen van hernieuwbare brandstof, wat onze strategie met een hoger rendement en een lagere koolstofuitstoot zal bevorderen."

    De omzet van het bedrijf uit San Ramon over dit jaar komt uit op 149.21 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 94.47 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    Chevron tankstation Amerika ©

    Chevron
    Chevron


    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 12.72 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6.72 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 14.3.

    Fors dividend Chevron

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5.32 dollar. Chevron 's dividendrendement komt dus op 5.54 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.91 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 17 november een interim-dividend van 1347 dollar uit zal gaan keren.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 180.82 miljard dollar. 31

    Het aandeel sloot vrijdag op 96.07 dollar.

    Historische beurskoersen Chevron

    aandeel chevron

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.