Best Buy gaat weg uit Mexico

De Amerikaanse detailhandelsketen stelt dat de coronacrisis er hard inhakt. Het bedrijf heeft besloten om haar 41 winkels in Mexico te gaan sluiten. Het aanhouden van deze winkels is volgens het persbericht economisch niet verantwoord. Het bedrijf gaat voor 111 miljoen dollar een bezuiniging aan. Het bedrijf zag verder haar brutomarges van 22,5 procent in 2019 naar 19 procent zakken.

Wel forse online groei

Ook verwacht het bedrijf dat het coronavirus ook tijdens de doorgaans goede vakantiedagen er flink in zal hakken. Net als veel andere zaken zag ook Best Buy bij haar online gedeelte haar omzet stevig groeien. Hier klom de omzet zelfs met factor drie.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Richfield over dit jaar ligt volgens de analisten op 46,56 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 43,64 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Best Buy in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 1,99 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7,6 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,94 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,19 dollar. Best Buy's dividendrendement is dus 1,93 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een summiere 0,46 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 3 december een interim-dividend van 55 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 30,17 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 43 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 48 en de 125 dollar.

Historische beurskoersen Best Buy

fundamenteel onderzoek bestbuy

Klikt u hier voor dividend aandeel Best Buy. Het aandeel staat om 16.13 2,25 procent hoger op 113,54 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.