Jefferies prefereert verkoop Amerikaanse winkelcentra boven emissie Unibail-Rodamco

De analisten Andrew Gill en Mike Prew van Jefferies stellen dat het verkopen van winkelcentra in de VS zeker een beter alternatief kan zijn dan een aandelenemissie van 3,5 miljard euro. Vooral nu in het oog van de covid-19 storm is een aandelenmissie waarschijnlijk niet de beste optie aldus de analisten. Ze voorzien daarom ook minder kapitaalsverwatering door een verkoop van activa in plaats van eigen aandelen.

Gisteren stapte bijna de hele top van Unibail-Rodamco Westfield op in verband met het feit dat de aandeelhouders de grote aandelenemissie blokkeerden. Jean-Marie Tritant is nu de CEO van het vastgoedbedrijf geworden.

Unibail-Rodamco Westfield koers

Unibail rodamco koers
Het aandeel beleeft dit jaar een heel beroerd beursjaar. Waar begin dit jaar nog fors boven de 100 euro betaald werd is dat nu nog amper de helft. Het aandeel noteert zodoende weer rond haar niveaus van begin deze eeuw.

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 2,32 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 3,38 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unibail-Rodamco-Westfield in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,21 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8,15 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 6,92 te liggen.

Fors dividend Unibail-Rodamco-Westfield

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4 euro. Unibail-Rodamco-Westfield 's dividendrendement komt neer op 7,09 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,83 procent op.

Laatste taxaties rond de 51 euro

Jefferies & Co., Goldman Sachs en Oddo Seydler Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 7,8 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 57 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 144 euro.

Historische koersen Unibail-Rodamco-Westfield afgelopen 10 jaar

financiële analyse unibail-rodamco-westfield

Klikt u hier voor dividend aandeel Unibail-Rodamco-Westfield. Het aandeel staat om 17.00 0,99 procent lager op 56,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.