Verwachtingen analisten: dividendrendement VGP vermoedelijk fors

Het lijkt er op dat beleggers in het aandeel VGP waarschijnlijk een aanzienlijk dividend in het verschiet hebben. Op basis van de doorsnee van taxaties heeft het aandeel VGP nu één van de top dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de taxatie van de dividendvergoeding op 3.24 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedsector ligt op een relatief aantrekkelijke 5.34 procent.

Historische dividendrendementen VGP

aandeel

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 1.13 per jaar relatief gering te typeren.

Dividend kleine compensatie beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 597 procent. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op 26 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger aanzienlijk.

Koerswinsten hoger dan dividenden

aandeelDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting VGP terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

VGP zal morgen haar bedrijfsresultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Antwerp volgens de analisten uit op 170.62 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de opbrengsten over 2023 toen de omzet 95.93 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten VGP in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

De meeste analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 271 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 9.17 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.58 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2.9 miljard euro.

Historische koersen aandeel VGP

aandelenanalyses vgp

Het aandeel sloot vrijdag op 106.2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.