Merck koopt kankerspecialist VelosBio

De Amerikaanse farmaceut gaat kankerspecialist VelosBio kopen voor 2,75 miljard dollar. De overname zal in contanten plaats vinden. Het bedrijf heeft diverse onderzoeken in fases 1 en 2 zitten. Merck KGaA geeft aan de overname past met het beleid om haar oncologiepijplijn te laten groeien.

Over het afgelopen kwartaal lag de omzet van de farmaceut Merck KGaA & Co nagenoeg gelijk aan de ramingen van de analisten. Het bedrijf rapporteerde dat haar omzet uit kwam op 12,55 miljard dollar en dus vrijwel overeenkomstig was aan die van een jaar terug zo rapporteerde het Amerikaanse bedrijf eind vorige maand. Analisten hadden op 13,05 miljard dollar gerekend. Het nettoresultaat kwam uit op 2,94 miljard dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 4,01 miljard dollar).

Consensus resultaten Q3 Merck KGaA & Co

financiële analyse

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 1,9 miljard dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 1,16 dollar.


Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Kenilworth op 48,13 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 46,84 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 15,2 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 5,97 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13,5.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,42 dollar. Merck KGaA & Co's dividendrendement ligt dus op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0,21 procent.

Merck KGaA & Co's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 209,01 miljard dollar. Het aandeel Merck KGaA & Co bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Merck KGaA & Co 0 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 93 dollar.

Om 21.37 staat het aandeel 0,09 procent hoger op 80,62 dollar.

Historische koersen Merck KGaA & Co afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses merck&co

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.