Merck en Adagene starten proefsamenwerking en leveringsovereenkomst

  • Merck KGaA (NYSE:MRK) en Adagene (NASDAQ:ADAG) zijn de samenwerkings- en leveringsovereenkomst voor klinische proeven aangegaan.
  • Overeenkomst omvat twee open-label, klinische onderzoeken naar dosisescalatie en expansie ter evaluatie van Adagene's anti-CTLA-4 monoklonale antilichaam ((mAb)) productkandidaten, ADG116 en ADG126, in combinatie met Merck KGaA 's Keytruda voor patiënten met gevorderde/gemetastaseerde vaste stof tumoren.
  • "Hoewel we geloven dat ADG116 en ADG126 veelbelovend zijn als afzonderlijke agenten, kan de combinatie met KEYTRUDA het potentieel van dubbele PD-1/CTLA-4-blokkade ontketenen...," zei CEO Peter Luo.

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Kenilworth over dit jaar ligt volgens de analisten op 46.94 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 47.99 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2021

    financiële analyse

    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 14 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Merck KGaA & Co's resultaat per aandeel op een winst van 5.53 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13.67 te liggen.

    Fors dividend Merck KGaA & Co

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.55 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3.37 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.36 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 191.92 miljard dollar. 1

    Historische beurskoersen Merck KGaA & Co

    financiële analyse merck&co

    Het aandeel sloot donderdag op 75.59 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.