Merck neemt Pandion over voor 2 miljard

 • Merck KGaA (NYSE: MRK) heeft ingestemd om Pandion Therapeutics (NASDAQ: PAND) over te nemen voor $ 60 per aandeel in een all-cash deal waarbij Pandion wordt gewaardeerd op $ 1,85 miljard.
 • Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Merck KGaA , via een dochteronderneming, een openbaar bod uitbrengen om alle uitstaande aandelen van Pandion te verwerven, en vervolgens zal Merck KGaA 's overnemende dochteronderneming worden samengevoegd in Pandion.
 • De hoofdkandidaat PT101 van Pandion, gericht op colitis ulcerosa (UC) en systemische lupus erythematosus (SLE), heeft een fase 1a klinische studie voltooid waarbij de primaire doelstelling van veiligheid en verdraagbaarheid werd bereikt.

  Verwachtingen Merck KGaA

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Kenilworth volgens de analisten uit op 52.51 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 47.99 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 16.58 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.56 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11.03 te liggen.

  Fors dividend Merck KGaA & Co

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.59 dollar. Merck KGaA & Co's dividendrendement is dus 3.58 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.38 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 183.77 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 88 dollar.

  Koershistorie Merck KGaA & Co 2007-2021

  financiële analyse merck&co

  Klikt u hier voor dividend aandeel Merck & Co. Het aandeel staat om 22.10 0.33 procent lager op 72.38 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.