Analisten verwachten over 2020 dalende omzet ArcelorMittal

ArcelorMittal zal morgen haar financiële resultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 52,91 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 70,62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

ArcelorMittal Seraing Belgie ©

ArcelorMittal
ArcelorMittal


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 1,71 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 1,57 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -7,8 uit.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk toch wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,08 cent verwacht. ArcelorMittal 's dividendrendement komt hiermee op 0,65 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,13 procent op.

ArcelorMittal 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 12,42 miljard euro. Het aandeel ArcelorMittal was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel ArcelorMittal 18 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 17 euro.

Om 9.40 koerst het aandeel 1,18 procent lager op 12,25 euro.

Historische beurskoersen ArcelorMittal

historische koersen arcelormittal

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.