General Motors zou grote fabriek elektrische auto's in Tennessee bouwen

Vandaag komt General Motors (GM) vermoedelijk met haar plannen voor de bouw van een fabriek voor de elektrische Cadilac Lyriq. Het is de bedoeling dat de Lyriq eind 2022 in de showrooms komt. GM zou ook werken aan een elektrische Hummer. In totaal heeft GM 20 elektrische auto's in haar pijplijn staan die per 2023 in de verkoop zouden moeten.

De omzet van General Motors over dit jaar komt uit op 119,53 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 137,24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 3,83 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,47 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13,5.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,5 cent. General Motors's dividendrendement komt hiermee uit op 1,5 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,43 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Motors's totale beurswaarde 46,69 miljard dollar. Het aandeel General Motors was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel General Motors 5 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 39 dollar.

Historische koersen aandeel General Motors

koersgrafieken generalmotors

Klikt u hier voor dividend aandeel General Motors. Het aandeel sloot maandag op 33,35 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.