Johnson & Johnson getipt door analisten

De resultaten die Johnson & Johnson over het derde kwartaal onlangs presenteerde lagen fors boven de verwachtingen van de meeste analisten. De consensus bij de analisten is dat het bedrijf sterk kan profiteren van de groei in Brazilië en China. Het onderdeel farmacie is vooral sterk bij het bedrijf. Zo groeide in het derde kwartaal de omzet van het medicijn Stelara met ruim 73 procent.

Verder zit een ander medicijn, Xarelto, in fase 3 van de diverse onderzoeksfases en vijf andere medicijnen zitten nog in de pijplijn. Voor de komende 5 jaar wil het bedrijf sowieso 5 'blockbuster' medicijnen lanceren.

Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 76,32 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 71,89 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 19,97 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 7,28 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,46.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,33 dollar. Johnson & Johnson 's dividendrendement komt neer op 2,35 procent. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 0,24 procent.

Recentste taxaties rond de 151 dollar

De meest recente adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en Morgan Stanley .

Johnson & Johnson 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 390,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 141,64 dollar.

Historische koersen Johnson & Johnson voorbije 10 jaar

aandelenanalyses johnson&johnson

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.