Johnson & Johnson COVID-19-vaccin goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen in India

 • India heeft toestemming verleend voor het gebruik in noodgevallen voor COVID-19-injectie, ontwikkeld door Johnson & Johnson (NYSE:JNJ), zei de minister van Volksgezondheid, Mansukh Mandaviya.
 • De goedkeuring was gebaseerd op de topline-gegevens van de klinische fase 3 ENSEMBLE-studie. Het bedrijf heeft een leveringsovereenkomst getekend met de lokale vaccinmaker Biological E Ltd. voor leveringen. Het tijdschema van de leveringen blijft echter onduidelijk.
 • "Hoewel we ernaar uitkijken om onze leveringsverplichtingen na te komen, is het voor ons voorbarig om te speculeren over de timing van onze vaccinleveringen", citeerde Reuters de in de VS gevestigde J&J.
 • J&J's injectie met een enkele dosis is het vijfde COVID-19-vaccin dat in India door de regelgevende instanties wordt goedgekeurd, na die van AstraZeneca (NASDAQ:AZN), Bharat Biotech, Gamaleya Institute of Russia en Moderna (NASDAQ:MRNA).
 • India heeft volgens gegevens van de Johns Hopkins University het op één na hoogste aantal COVID-19-infecties wereldwijd geregistreerd.
 • Het aantal COVID-gerelateerde sterfgevallen is het op twee na hoogste ter wereld, maar het land heeft slechts ongeveer 8% van zijn totale bevolking volledig ingeënt.

  De omzet van het bedrijf uit New Brunswick over dit jaar komt uit op 94.44 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 82.58 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Johnson&Johnson Janssen Leiden Nederland ©

  Johnson&Johnson
  Johnson&Johnson


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 25.79 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9.67 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18.39 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4.17 dollar. Johnson & Johnson 's dividendrendement is dus 2.34 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een nihile 1.25 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 23 augustus een interim-dividend van 1060 dollar uit zal gaan keren.

  Meest recente koersdoelen rond de 177 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , ABN AMRO en KBC Securities.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 468.17 miljard dollar. 23

  Koershistorie Johnson & Johnson van 2007 tot 2021

  koersgrafieken johnson&johnson

  Het aandeel staat om 19.28 0.39 procent hoger op 177.84 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.