Aandeel BNP Paribas aan kop qua Franse dividendaandelen

Fors dividend BNP Paribas

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel BNP Paribas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,79 euro. BNP Paribas's dividendrendement komt hiermee uit op 4,31 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een nihile 0,75 procent.

Dividendrendementen BNP Paribas

Morgen komt het Franse bedrijf BNP Paribas met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 43,56 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 81,3 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 7,23 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,82 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11,13 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 71 euro

Goldman Sachs , Deutsche Bank en Citigroup gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BNP Paribas's marktkapitalisatie 80,59 miljard euro.

Om 10.11 staat het aandeel 0,77 procent hoger op 64,78 euro.

Historische koersen BNP Paribas afgelopen 10 jaar

koersgrafieken bnpparibas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.