Aanzienlijk dividendrendement BNP Paribas

Beleggers in het aandeel BNP Paribas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel BNP Paribas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3,07 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 6,4 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 83 procent op.

Historische dividendrendementen BNP Paribas

Morgen komt het Franse BNP Paribas met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 43,96 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 59,02 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 7,65 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6,03 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7,96 te liggen.

Laatste taxaties rond de 57 euro

RBC Capital Markets, Goldman Sachs en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BNP Paribas's beurswaarde 59,91 miljard euro. Het aandeel BNP Paribas bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel BNP Paribas 12 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 49 euro.

Historische beurskoersen BNP Paribas

financiele analyse bnpparibas

Klikt u hier voor dividend aandeel BNP Paribas. Het aandeel staat om 9.06 2,27 procent lager op 48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.