Analisten verwachten over 2016 stijgende omzet Best Buy, aanzienlijk dividend

Fors dividend Best Buy

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Best Buy tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,4 dollar. Best Buy 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,03 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,38 procent.

Dividendrendementen Best Buy

Morgen publiceert het Amerikaanse bedrijf Best Buy haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 39,55 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 39,53 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Best Buy in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,05 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,28 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,07 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 19 dollar

Het aandeel Best Buy wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 23,5 dollar. Dit is circa 17 procent minder dan de huidige koers van 46,15 dollar.

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Robert W. Baird Citigroup en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Best Buy 's marktkapitalisatie 16,22 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 46,15 dollar.

Historische koersen Best Buy van 2007 tot 2017

fundmantele data bestbuy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.