Analisten: Activision Blizzard op stoom voor recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse aandeel Activision Blizzard met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 6,49 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 4,66 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Activision Blizzard in beeld plus taxaties 2016

stock

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,53 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,02 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,83.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,25 cent. Activision Blizzard 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,62 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 48 dollar

Het aandeel Activision Blizzard wordt door 5 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 48,5 dollar. Dit is circa 21 procent meer dan de huidige beurskoers van 40,05 dollar.

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Barclays (kopen, 44,00 dollar), Wedbush Morgan Securities (kopen, 53,00 dollar) en Macquarie Research (kopen, 46,00 dollar).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Activision Blizzard 's marktkapitalisatie 28,91 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 40,05 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.