Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Van De Velde, fors dividendrendement

Fors dividend Van De Velde

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Van De Velde nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,75 euro verwacht. Van De Velde 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,64 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een nihile 1,48 procent.

Dividendrendementen Van De Velde

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 211 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 208,96 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Van De Velde in beeld plus taxaties 2016

equity research

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 40 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Van De Velde 's resultaat per aandeel op een winst van 2,98 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22,32.

Laatste koersdoelen rond de 65 euro

Het aandeel Van De Velde wordt door 2 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 68 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige beurskoers van 66,5 euro.

DeGroof Petercam, KBC Securities en Petercam gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Van De Velde 's marktkapitalisatie 885,94 miljoen euro.

Om 13.22 staat het aandeel 0,38 procent hoger op 66,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.