Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Van De Velde, dividendrendement bijna 6

Fors dividend Van De Velde

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Van De Velde nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,75 euro. Van De Velde 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,91 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,43 procent op.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 217 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 208,96 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Van De Velde in beeld plus taxaties 2016

Vandevelde

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 42 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,18 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,97 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 65 euro

Het aandeel Van De Velde wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 68 euro. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 63,5 euro.

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van DeGroof Petercam (houden, 70,00 euro), KBC Securities (houden, 66,00 euro) en Petercam (kopen, 59,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Van De Velde 's marktkapitalisatie 845,98 miljoen euro.

Het aandeel staat om 9.15 0,14 procent hoger op 63,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.