ArcelorMittal forse underperformer in AEX en staalsector

Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel ArcelorMittal op een verlies van 36 procent. Het aandeel behoort hierdoor tot de grootste underperformers van haar sector. De industriële metalensector won dezelfde periode ruim 16 procent.

De Nederlandse aandelen wonnen circa 5 procent de voorbije 12 maanden, ArcelorMittal zit daarmee in de kopgroep van de slechtste Nederlandse aandelen.

Historische koersen ArcelorMittal afgelopen 10 jaar

Aandeelarcelormittal

Behoorlijk meer omzet ArcelorMittal verwacht

Morgen komt ArcelorMittal met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 59 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2014 toen de omzet 14,28 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettoverlies van 360 miljoen euro.

Over dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 13 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -36,15 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf volgens de analisten wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 4 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 0,85 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de industriële metalensector ligt op 1,45 procent.

ArcelorMittal wordt door 24 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 5,45 euro. Dit is 16 procent meer dan de huidige koers van 4,7 euro.

Binnen de sector industriële metalen geven de analisten de meeste voorkeur aan Aperam , Umicore en AMG . Exane BNP Paribas, Jefferies & Co. en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Waarderingen ArcelorMittal

ArcelorMittal's boekwaarde ten opzichte van haar beurskoers staat op 1,63. De industriële metalensector noteert momenteel met een CAPE van -21.37. Om 10.54 koerst het aandeel 0,92 procent hoger op 4,7 euro. Dit komt overeen met 10 maal het resultaat per aandeel over 2014.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ArcelorMittal's marktkapitalisatie 21,4 miljard euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.