Analisten verwachten ook van Citigroup ouderwetse omzetten, mega underperformer Dow Jones

Van de Amerikaanse bankgigant Citigroup worden over het lopende jaar wederom dezelfde resultaten als in de voorgaande jaren verwacht. Het aandeel is desalniettemin met enorme afstand het slechtste aandeel van de Dow Jones Industrial Average index. Over de afgelopen 10 jaar verloor het aandeel maar liefst 91 procent in totaal.

Historische beurskoers Citigroup

Aandeelcitigroup

Ook over de kortere periodes, zoals hier onder staat, noteer het aandeel Citigroup met forse verliezen. De relatief beperkte dividenduitkeringen waren dan ook maar een doekje voor het bloeden voor de beleggers.

Historische rendementen Dow aandelen: de slechtste van de afgelopen 10 jaar

Dowjonesaandelen

Meer omzet over dit jaar verwacht

Over het lopende jaar ligt de consensus van Citigroup 's omzet op 72,09 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2014 toen de omzet 61,68 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 14,4 miljard dollar.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,88 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,07 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 37 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,84 procent. Het gemiddelde dividend van de bankensector ligt op 1,21 procent.

Het aandeel Citigroup wordt door 7 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 63,67 dollar. Dit is 46 procent meer dan de huidige koers van 44,25 dollar.

Binnen de sector banken geven de analisten de meeste voorkeur aan Van Lanschot NV , Kas Bank en Citigroup . De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Nomura Securities (kopen, 62,00 dollar), Oppenheimer & Co (kopen, 67,00 dollar) en BMO Capital Markets (kopen, 61,00 dollar).

Waarderingen Citigroup

Citigroup 's boekwaarde ten opzichte van haar beurskoers staat op 1,60. De bankensector noteert momenteel met een CAPE van 1.12. Woensdagavond sloot het aandeel op 44,25 dollar. Dit komt neer op 20 maal het resultaat per aandeel over 2014.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Citigroup 's marktkapitalisatie 131,45 miljard dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.