Citigroup begint met het aanbieden van een obligatie voor sociale financiering van $ 1 miljard

 • Citigroup (C) introduceert zijn inaugurele obligatie voor sociale financiering, een obligatie van $ 1 miljard die sociaal gerichte ontwikkeling in opkomende markten over de hele wereld ondersteunt.
 • De opbrengst zal een reeks projecten financieren, waaronder projecten die de toegang tot betaalbare huisvesting voor financiële diensten, basisinfrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs uitbreiden in achtergestelde en niet-gefinancierde gemeenschappen in opkomende markten. Het aanbod wordt naar verwachting op 3 november 2021 afgewikkeld.
 • De Citi Social Finance Bond maakt deel uit van de eerder dit jaar aangekondigde verbintenis van $ 1T voor duurzame financiering van de bank. Als onderdeel van zijn doel van $ 500 miljard voor sociale financiering, streeft Citi ernaar om de toegang tot essentiële diensten voor 15 miljoen huishoudens, waaronder 10 miljoen vrouwen, uit te breiden binnen de eerste paar jaar van zijn verbintenis tot 2030.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 71.18 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2021 toen het concern 74.3 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  Citigroup Polen centrum Warschau ©

  Citigroup
  Citigroup


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 21.49 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 10.47 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 6.47 uit.

  Fors dividend Citigroup

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.05 dollar. Citigroup 's dividendrendement komt hiermee op 3.03 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.02 procent op.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 143.21 miljard dollar. 38

  Het aandeel sloot dinsdag op 67.74 dollar.

  Historische koersen Citigroup 2007-2021

  aandelenanalyse citigroup

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.