Analistenkorps rekent op omzetdaling Citigroup

Morgen komt het Amerikaanse Citigroup met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 70.51 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 74.3 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Citigroup toren Jakarta ©

Citigroup
Citigroup


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 18.53 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 9 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.72 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2.08 dollar per aandeel. Citigroup 's dividendrendement ligt dus op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een relatief royale 2.91 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 146.8 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 80 dollar.

Historische koersen Citigroup afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses citigroup

Het aandeel sloot maandag op 69.44 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.