Aandeel Strabag aan kop qua Oostenrijkse dividendaandelen

Fors dividend Strabag

Beleggers in het aandeel Strabag kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Strabag nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,35 euro. Strabag 's dividendrendement komt neer op 4,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Dividendrendementen Strabag

Morgen komt het Oostenrijkse Strabag met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 13,95 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 13,51 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Strabag in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 298 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,91 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,58 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Strabag 's beurswaarde 3,46 miljard euro. Het aandeel Strabag was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Strabag 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 37 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 20 procent lager.

Om 10.22 stond het aandeel 1,04 procent lager op 33,7 euro.

Historische beurskoersen aandeel Strabag

koersgrafieken strabag

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.